Kakaoampsud. Energiapallid. Bliss-ampsud. Proteiinipallid. Midagi veel…? Igatahes, kõik nimetused sobivad! Neid saab palju korraga ja kerge vaevaga valmis teha, hoiustada külmkapis. Kui mõte hakkab ootamatult ketrama “millegi hea” järele, siis võtan ühe palli, millest täiesti piisab. …peaaegu iga kord 😉 Pean hoiatama, et tegemist on igati energiliste ampsudega, sest peale toitainerikka sisu kastsin need veel šokolaadiglasuuriga. Eelmise partii veeretasin seevastu ainult kakaopulbris, mille õhuke puuderjas kiht täiustas omakorda maitset. Ja osad kookoshelvestes. Sellel väikesel maiusel on garneeringu võimalusi ilmselt sama palju kui võimalikke nime kandidaate 🙂

12_EOS_Energiapallid (50).jpg

Esimese katsetuse tarbeks kasutasin iiri tüdruku Christina retsepti nimega Raw Cacao and Goji Bliss Balls. Tema IG konto on tulvil vegan magusatest leiutistest, mida kõike sooviks isegi ühel päeval isegi valmistada. Christina kontonimi @addictedtodates viitab meie ühisele joonele – sõltuvus datlitest!

Vaja läheb:

  • 8 kivita datlit
  • 1 klaas ehk 90 g kaerahelbeid
  • 1/2 klaasi ehk 65 g kuivatatud jõhvikaid
  • 1/4 klaasi ehk 30 g india pähkleid
  • 3 spl toorkakao pulbrit
  • 2 spl kanepiseemneid
  • 2 tl kanepijahu
  • 3 tl lucuma pulbrit
  • 1/4 tl soola
  • 1/4 tl jahvatatud kaneeli
  • 1/8 tl jahvatatud muskaatpähklit

Mõõda kõik koostisained köögikombaini. Töötle segu natuke aega tavaprogrammil, selle kokkuhakkamisel kasuta pulsseerimisfunktsiooni. Vajadusel lisa 1 – 2 supilusikatäit vett või muud vedelikku. Vormi käte abil pallikesed – minul piisas antud kogusest 20 väiksemaks ampsuks. Soovi korral veereta palle kakaopulbris või kasta tooršokolaadi sisse. Valmis pallikesi hoiusta külmikus õhukindlas karbis.

12_EOS_Energiapallid (31).jpg

Enne šokolaadiga katmist hoia palle umbes pool tundi külmikus.

Tooršokolaadiks läheb vaja:

  • 1/4 klaasi kookosõli
  • 1/4 klaasi agaavisiirupit
  • 1/4 klaasi toorkakao pulbrit

Sega omavahel kõik koostisosad, kuni ühtlase massi tekkimiseni.

Aseta foolium või küpsetuspaber tasasele alusele, mis mahub külmikusse. Võta pallid külmikust välja ja kata need šokolaadiseguga. Mina tegin seda sõrmede ja spetsiaalse kaheharulise varda abil, mille leiad näiteks siit leheküljelt. Aseta pallid koos alusega mõneks minutiks külmkappi, seejärel võid need (tagasi) karpi panna.

Parimad maitseomadused kujunevad välja alles ülejärgmiseks päevaks ja muutuvad päev-päevalt aina paremaks!

12_EOS_Energiapallid (24).jpg

Kasutatud tooted:

 

Võimalikud koostisainete asendused:

  • RIMI datlid asendada võimaluse korral mahedate Medjool datlitega
  • kuivatatud jõhvikate asemel kasutada soovi korral rosinaid
  • gluteenivabad kaerahelbed saab asendada nii-öelda harilike kaerahelvestega
  • toorkakao pulbri asemel sobib näiteks Vilma Meie Mark kakaopulber
  • kanepiseemnete ja -jahu puudumisel kasutada väikeses koguses erinevaid pähkleid
  • maitseaineteks kasutada endale meelepäraseid 🙂

 

12_EOS_Energiapallid (46).jpg

Advertisements