Minust

Olen Nelli! Maatüdruk linnamelus. Peamiselt. Hinges aga – alati 🙂

Veel hiljuti ei osanud arvata, et “tekitan” endale internetikeskkonna, kuhu hakata talletama jooksvalt ümberringi toimuvat. Üks asi viis teiseni ning ei pääsenud minagi üha laienevast virtuaalmaailmast. “Wholesome Moments” blogist ja teistelt (tuleviku) lehekülgedelt saab aimu sellest, mis mulle käesolevas eluetapis huvi pakub, sellest, mis aitab teadlikult käesolevat hetke terviklikuks muuta. Märksõnadeks on vegan elustiil (nii toitumine kui eetiline pool), amatöörfotograafia (peamiselt looduse teemadel), käsitöö ja tervislik liikumine (kepikõnni näitel).

Minu teekond tervise teemadeni on olnud pikk ja konarlik, mistõttu olen seda tänulikum praeguste valikute üle. Minu keha hakkas juba varases lapsepõlves suunda näitama, suutmatusest juua piima ja nautimata liha sisaldavaid koduseid roogasid. Lühidalt öeldes – mul oli õnn üles kasvada piimatalus, olles vahetult ühenduses loomade ja loodusega. Talitasin loomi, tegin kõiki talutöid (sõnniku vedamisest üksinda lehma poegemise abistamiseni välja) ning lüpsin lehmi, kuid ise ei joonud piima alates 2-aastasest lapsest peale. Ja lemmikloomade üle polnud ma kuigi õnnelik, kui nad ühel hetkel minu ees olevale supitaldrikule “sattusid”. Olud olid sellised, polnud parata. Näitena tõin sageli laudast põrsaid põues tuppa, kui need juhtusid natuke kurvad olema. Seega olid minul juba mitmed eelised olemas, mis aitasid veganlusele üleminemist.

Palju aastaid hiljem, enne enda täistaimetoitlaseks nimetamist oli ligi aastane periood, mil minu maitsemeeled muutusid. Tajusin pikaaegseid lemmikvalmistoite (ehk niinimetatud poolvabrikaate) liiga intensiivsetena ja kunstliku maitsega. Minu üllatuseks need ei maitsenud enam, mistõttu oli loobumine kerge. Raskem oli seda lähikondlastele öelda. Aega läks omajagu, täpsemalt öeldes  – mitukümmend aastat, enne kui julgesin teha otsuse kuulata enda sisetunnet, mis ei ühildu suurema osa ühiskonna poolt aktsepteeritud maailmapildiga. Peale otsuse tegemist oli palju kergem varem suuremana tundunud kartustele vastu minna. Pealegi, mul on ainult rõõm olla tunnistajaks, et meie ühiskond muutub aina tolerantsemaks. Iga indiviid on isenäoline, igaüks on oluline, kõigil on oma tee käia – ka üks otsus võib suures pildis palju muuta.

Jätkusuutliku ja säästva elustiili kõrval on minu jaoks sama oluline ka liikumine. Praeguses elutetapis on minu jaoks kõige optimaalsemaks liikumisvormiks kepikõndimine. 2016. aasta kevadel omandasin vastava treenerikutse ning tegelen kepikõnni trennide juhendamise ja algkoolituste läbiviimisega. Kepikõnni kasulikkust enda näitel kajastan eraldi lähitulevikus valmivas keskkonnas. Kui Sul on kepid olemas või tunned vähegi huvi selle mitmekesise liikumisviisi vastu, siis võta julgelt ühendust ♥

Kui kas või üks tore inimene leiab minu kogemustest ja retseptidest inspiratsiooni püüelda tema enda jaoks terviklikuma elustiili poole, siis tunnen sellest siirast rõõmu.

Oleme tulnud sellele planeedile,

et üksteist armastada, teenida ja ülendada.

Me oleme tulnud Maale selleks, et anda,

mitte selleks, et võtta.

Yogi Bhajan